מאמנים רבים מעוניינים להתקדם מבחינה עסקית ולהקים חדר כושר או סטודיו לאימונים משלהם. העיסוק בספורט אומנם נותן לכם רקע אך לצערנו זה לא מספיק. ישנם נושאים רבים שיש לקחת בחשבון בעת הקמת חדר כושר כעסק. למעט עבודה כמאמני כושר, תצטרכו להתמודד עם נושאים חדשים ואתגרים רבים שלא חשבתם עליהם. במאמר זה אנו נסקור את הנושאים החשובים שעולים בהקמת חדר כושר. אם החלטתם להקים חדר כושר בצורה עצמאית ולא עם שותף בעל ניסיון, אנו ממליצים לפנות ליועץ עסקי בעל ניסיון בתחום, שילווה אתכם בתהליך ויעזור לכם לבנות תכנית עסקית בצורה הטובה ביותר.
בתכנית עסקית, תבינו כמה הון עצמי עליכם להשקיע ואילו הלוואות ניתן לקחת מהבנק. עליכם, לבנות תקציב מדויק שילווה אתכם בשנים הראשונות של העסק. שלב זה הינו אחד החשובים בהקמת חדר כושר. בשלב זה יהיה עליכם להחליט מה אתם הולכים להציע למתאמנים שלכם? מה העלות של דמי מנוי, האם תאפשרו לרכוש כרטיסיה, וכמה לקוחות צריכים לפקוד את העסק שלכם כדי שתצליחו להחזיר את ההשקעה ולהתקיים.
כמו כן, תצטרכו לבחון היכן הכי כדאי להקים חדר כושר כעסק. הצלחתו של העסק תלויה באוכלוסייה שפוקדת את האזור, בניין שהעסק נמצא בו, מתחרים שנמצאים בסביבה ועוד.
בעת חיפוש המקום לעסק שלכם, עליכם לבחון היטב את הנוחות הכניסה למבנה, כמות החניה באזור, תאורה ברחוב ועוד. מתאמנים רבים יכולים לוותר על הגעה למכון כושר במידה ויהיה קושי למצוא חניה או שהכניסה לעסק היא דרך סמטה חשוכה ולא נעימה.
לא כל שכן, עליכם להבין האם מקום עצמו מספיק גדול לחדר כושר שאתם רוצים להקים? יהיה עליכם להחליט אילו שיעורים ופעילויות יהיו במתחם שלכם ובהתאם לכך, למצוא מקום המתאים מבחינת הגודל. חשוב לקחת בחשבון את גודל המכשירים שאתם מעוניינים שיהיו במכון כושר שלכם. המלצות על מכשירי כושר לחדר כושר ניתן לקרוא בהמשך.
החלטתם להקים חדר כושר? הגעתם למקום הנכון!
במאמר זה נסקור את כל השלבים להקמת מכון כושר מקצועי
איך לעצב חדר כושר?
לעיצוב חדר כושר משקל רב, בעת הקמת העסק. עיצוב מוצלח לחדר כושר, יכול לגרום ללקוחות להגיע ולהמשיך לפקוד את המכון, אפילו בצורה לא מודעת. כך גם להפך, מכון כושר שמעוצב בצורה לא נכונה ונוחה, ישרה על המתאמנים אווירה לא נעימה, ואלה יפסיקו להגיע. ייתכן ויש לכם בראש בדיוק איך חדר כושר שלכם צריך להיראות. אולם, לא ניתן להבטיח שגם הלקוחות שלכם יאהבו את העיצוב. במידה ואינכם שוכרים מעצבי פנים, אנו ממליצים לקבל רעיונות מחדרי כושר אחרים, לעשות קבוצות מיקוד כדי לשמוע מה מתאמנים אוהבים. יש לזכור כי המתאמן הוא הלקוח שלכם, יש לתכנן אזורים לפי מסלול המתאמן, כדי להבטיח נוחות מרבית- כגון: נגישות נוחה למטבחון ומתקני שתיה, שירותים, תאי הלבשה ועוד. כל אלה צריכים להיות אסתטיים ולהשרות אל המתאמן אווירה נינוחה.
מאידך, תכנון ועיצוב חדר כושר, צריך להיות נוח ונגיש גם למאמנים העתידיים שלכם. ולכן, חשוב לתכנן אזורי אחסון נגישים וחלל שנוח לאמן בו. ייתכן ותצטרכו לבנות הגבהה מסוימת כך שהמאמן יראה את כל המתאמנים, להוסיף לוחות מחיקים ועוד.
מה חשוב לדעת לפני רכישת ציוד לחדר כושר?
רכישת ציוד לחדר כושר הינה אחת ההוצאות הגדולות והחשובות בהקמת חדר כושר. ראשית, אנו ממליצים לרכוש מכשירי כושר מקצועיים אצל ספק אחד, על מנת לחסוך בעלויות ולהשיג הנחה גדולה יותר. שנית, רצוי שהספק יהיה יבואן, כך שלא תשלמו עמלות מיותרות על הציוד שאתם רוכשים. בנוסף לכך, אנו ממליצים לא לרכוש ציוד דרך האינטרנט, אלא לבקר באולם תצוגה ולנסות את המכשירים בעצמכם. באולמות תצוגה, תוכלו להרגיש בקלות האם המכשיר מקצועי, יציב ובטיחותי. פעמים רבות, דווקא במותגים פחות מוכרים, תוכלו למצוא מכשירים מאוד איכותיים ואמינים, במחירים יותר משתלמים ממותגים הרגילים. חשוב שרכישת המכשירים תתבצע כבר בשלבי התכנון הסופיים, כך תחסכו כסף ותבטיחו את אספקת המכשירים בזמן.
ספורט אדיר היא חברת יבואן, כך שבהזמנת מכשירים מראש, ניתן להגדיל את ההנחה, לבחור את הצבעים של המתקני הספורט ולחסוך כסף בקניה ישירה ללא מתווכים.
לקוחות מספרים עלינו
איך לבחור מכשירים לחדר כושר?
חדר כושר סטנדרטי מכיל מכשירי כושר מובנים הכוללים מחסניות של משקולות שניתן לכוון אותן לפני האימון או תוך כדי, לפי יכולותיו של המתאמן או תכנית האימון שלו. מכשירים מסוג זה, נותנים מענה לאימוני כוח ופיתוח הגוף של המתאמנים.
בנוסף, בחדר הכושר צריכים להיות מכשירים לאימוני אירובי / סיבולת לב ריאה כגון: מסילות ריצה, מדרגות, אופניי כושר לאימון ארוך- למתאמן הבודד. יתרה מכך, בכל מתחם כושר נהוג להקצות חדר סטודיו לאימוני קבוצות, עבור אימונים כגון: רצועות TRX, אימוני מדרגה BUDY PUMP, קיק בוקסינג, ספינינג, יוגה, פילאטיס ועוד. ישנה חשיבות לא רק לסוג המכשיר, אלא גם לאיכות המכשיר.
ספורט אדיר היא יבואן – מלבד היתרונות במחיר עבור הלקוח, בהזמנות גדולות מראש, ניתן להתאים את הצבעים של המכשירים לעיצוב החדר כושר. בנוסף, יש לנו מכשירי כושר של מותגים מובילים במחירים ללא תחרות!
לסיכום, מתחם הכושר מורכב משלושה חלקים עיקריים: מכשירי כוח / מכשירי אירובי / סטודיו לקבוצות.
חברת ספורט אדיר בע"מ עוסקת בהקמת חדרי כושר, סטודיו ומתחמי קרוספיט. החברה הינה יבואנית. אנו מציעים תכנון מיידי, גמישות והתאמת המכשירים לפי צרכי הלקוח.
מעוניינים להקים חדר כושר? השאירו פרטים ואנו נחזור אליכם בהקדם.
שלבי הקמת חדר כושר מקצועי
- פגישת הכרות עם היזם והכרת הצרכים אודות מכון הכושר והייעוד של חדר הכושר
- התאמת מכשירי כושר בהתאמה לתקציב אישי ולצרכים של חדר הכושר
- הכרת המבנה / החלל של חדר הכושר ובדיקת תשתיות כגון תיקרה, ריצפה, קירות ומידות החלל
- חלוקת החלל לפי צרכי הלקוח ( אפשרות למעצב/ת פנים )
- תחילת שיפוצים והכנת החלל לפי צורך + הזמנת ציוד מתאים מבעוד מועד והתאמה ללוחות זמנים
- קביעת מועדי אספקה + הקמה הכולל התקנות המכשירים / ריצוף גומי או אחר.
- חגיגות פתיחת מכון הכושר שלכם בסרט אדום, שלב הברכות וקדימה לעבודה.
למה כדאי להקים חדר כושר בבניין מגורים משותף?
הקמת מתחם ספורט בבניין מגורים משותף, תומן בחובו יתרונות רבים, כך שבהשוואה להוצאה כספית, החד פעמית, שנדרשת כאן, בהחלט מחזירה את ההשקעה. ראשית, הקמת חדר כושר בבניין, מעלה את ערך הדירות. במידה ותרצו למכור או להשכיר את דירתכם, הנכס שלכם יחשב הרבה יותר מושך בעיניי הרוכשים או השוכרים לעתיד. ואף ניתן יהיה לדרוש סכום גבוה יותר בעת המכירה.
בנוסף, דאגה לבריאות הגוף, ושמירה על כושר, הפכה לפעילות יומיומית עבור מרבית האוכלוסייה. אימוני ספורט נכנסו לשגרה השבועית, בקרב נשים, גברים ואף בני נוער. ולכן, זה רק מתבקש, להקים בבניין משותף, מתחם ספורט שישדרג את רמת החיים והנוחות אצל דיירי הבניין.
הקמת חדר כושר בבניין משותף- מה חשוב לדעת?
הרעיון להקים חדר כושר בבית משותף ישמח רבים, אך יכול להתקבל בפחות התלהבות אצל שכנים מסוימים שלא ירצו להוציא את הרעיון לפועל, היות וחדר כושר לא רלוונטי עבורם. האם אתם עדיין יכולים להקים מתחם אימונים? בוודאי שכן.
ברגע שמחליטים להקים חדר כושר בבניין, יש להבין את כל הדרוש מדיירי הבניין הן מבחינת חובות והן מבחינת הזכויות. יש לכם מחסן בבניין או חדר לעגלות ואתם רוצים להפוך אותו לחדר כושר? רעיון מצוין. כאן אנו נציג את כל המידע שאתם צריכים לדעת כשאתם מקימים חדר כושר בבניין משותף.
מי משלם על הקמת חדר כושר בבניין משותף?
בבתים משותפים, קיים תקנון הרשום בטאבו, והינו חלק חשוב ממסמכי ניהול הבניין. בתים שטרם נרשמו בטאבו, מחויבים לפעול לפי "התקנון המצוי" שהוסדר כתוספת ל"חוק המקרקעין". התקנון מבהיר את החובות והזכויות של בעלי הדירות, לגבי התנהלות בשטח הציבורי בבניין ועוד. לפי תקנון זה תוכלו לדעת איזה אחוז הסכמה דרוש על מנת להקצות שטח משותף לעניין זה. ניתן לערוך שינויים בתקנון באמצעות רוב של שני שליש. בתקנון יהיו גם הוראות לגבי ההוצאות הכרוכות בהקמת חדר כושר ותחזוקתו. פעמים רבות כל דיירי הבניין יהיו מחויבים בהשתתפות, בהתאם לחלקם ברכוש המשותף. עם זאת, רצוי לפנות ליעוץ המשפטי ולבחון את המקרה לעומק בצורה יסודית.
האם צריך רישיון עסק בחדר כושר בבניין מגורים?
היות וחדר כושר בבניין מגורים אינו עסק פעיל ואין תשלום חודשי עבורו למעט ההקמה והתחזוקה, אין צורך להוציא רישיון עסק.
האם צריך מדריך כושר בחדר כושר בבניין משותף?
אחד הגורמים לפריחת הקמת חדרי כושר בבניינים משותפים, הוא עדכון "תקנות חדרי כושר" בשנת 2013. על פי התקנות, מכון כושר בבניין משותף, אשר משמש רק את דיירי הבניין, יהיה פטור מהימצאות של מדריך כושר. דיירי הבניין קטינים, מחויבים להתאמן בהשגחת מדריך במכון כושר. וכן, כאשר המדריך לא נוכח במכון כושר, יוצב שלט המתריע על כך. אנו ממליצים לבחון לעומק את התקנות ולפעול על פיהן. כך, החוק הפוטר נוכחות של מדריך כושר בבניין, מוזיל משמעותית את ההוצאות הדרושות לתחזוקת חדר הכושר בבית המשותף.
אנו לא ממליצים להפעיל מכון כושר או סטודיו בבניין ללא ביטוח מתאים. על מנת למנוע עוגמת נפש ונזק כספי עצום בעתיד לוועדת הבית ולדיירי הבניין, יש להצטייד בביטוח מלא הן של הציוד והן של המתאמנים
האם צריך ביטוח בחדר כושר בבניין משותף?
אנו לא ממליצים להפעיל מכון כושר או סטודיו בבניין ללא ביטוח מתאים. על מנת למנוע עוגמת נפש ונזק כספי עצום בעתיד לועדת הבית ולדיירי הבניין, יש להצטייד בביטוח מלא הן של הציוד והן של המתאמנים.
איך בוחרים מכשירי כושר לחדר כושר בבניין משותף?
לבחירת המכשור עבור חדר כושר שאתם מעוניינים להקים בבניין, יש משמעות רבה. מרבית המכשירים הנמכרים כיום ברשתות הספורט הם מכשירים ביתיים ולא מתוכננים לעבודה מאומצת ולאורך זמן. לא כל שכן, המכשירים הביתיים והחצי מקצועיים לא בנויים לאנשים כבדי משקל, כך שאנו ממליצים לא לרכוש מכשירים ביתיים כלל, הם לא יחזיקו מעמד להרבה זמן.
אנו בספורט אדיר מקימים חדרי כושר קטנים ובינוניים, באיכות הגבוהה ביותר, בליווי אישי והתאמה מדויקת לפי הצרכים שלכם.
כמומחים עם ניסיון של 12 שנה בהקמת חדרי כושר וסטודיו, אנו מבינים את החשיבות בבחירת מכשירי כושר איכותיים המתאימים לצרכי העסק. המחיר הזול עשוי להוביל להוצאות נוספות בעתיד, ולכן חשוב לבצע התאמה אישית של המכשירים לצרכים הספציפיים של כל לקוח.
בנוסף, חשוב להבין כי לא כל מכשירי הכושר מחברות גדולות ומוכרות מתאימים לכל עסק. חברות אלו עשויות להציע מכשירים המתאימים לתקציב הלקוח, אך לא בהכרח לצרכים הספציפיים של העסק. לכן, חשוב לבצע התאמה אישית של המכשירים לצרכים הספציפיים של כל לקוח.
לספורט אדיר בע”מ יש ניסיון עשיר בבניית חדרי כושר וסטודיו, כולל ייעוץ בבחירת מכשירי הכושר המתאימים ביותר לכל לקוח. החברה מציעה מגוון רחב של מכשירים איכותיים, כולל מולטי טריינרים, קרוסאובר, אופני כושר, אליפטיקל, סמית’ משין, כלובים, משקולות במשקלים שונים ומגוונים, מתח מקבילים, ספות ועוד.
בנוסף, ספורט אדיר בע”מ מספקת שירותי ייעוץ והכוונה בבחירת הנכס המתאים לעסק, כולל עבודות בינוי, שיפוץ ועיצוב, כדי להבטיח שהמקום יתאים לצרכים הספציפיים של העסק ויעמוד בסטנדרטים הגבוהים ביותר.
לסיכום, חשוב לבחור במכשירי כושר איכותיים המתאימים לצרכים הספציפיים של העסק, ולפנות לחברות עם ניסיון עשיר בתחום, כמו ספורט אדיר בע”מ, כדי להבטיח הצלחה ועמידות לאורך זמן.
אנו מאמינים קודם כל בשירות ויחס אישי, ייעוץ מקצועי על כל מכשיר ומכשיר כדי שאתם תוכלו להבין עד לפרט הכי קטן מה תקבלו אצלנו, אל מול ההיצע העצום שקיים בשוק ביחס עלות תועלת. אצלנו תוכלו לקבל ייעוץ מרמת תכנון התקציב ועד לרמת העיצוב, הקמה וליווי בנקאי ופיננסי. אנו מזמינים אתכם לפגישת ייעוץ אצלנו באולם התצוגה, שבו תוכלו לטעום מאיכות המוצרים.
שאלות שמאמן שואל שרוצה להקים חדר כושר
תלוי בכמה גורמים כמו מטרות האימונים במקום / סוג קהל היעד / מצבו הפיזי של הנכס
אם המטרה היא אימוני קבוצות ואו תחנות אז בדרך כלל צריך לרכוש מכשיר אחד מכל תחנה ולחילופין אם הקבוצות גדולות או שמעוניינים לפתוח את המקום גם על בסיס open gym אז צריכים לרכוש מספר גדול יותר של מכשירים וגיוון רחב יותר .
חדר כושר או סטודיו לאימונים בדך כלל היזם מתכנן לעצמו את הרעיון בראש בין מספר חודשים לשנים , ככל שהתכנון ארוך יותר ומוקפד , כך גם הביצוע של הקמת המיזם סביר שיהיה מוצלח יותר וכך גם בתכנון והזמנת מכשירי הכושר ורשימת הציוד שאותו נרצה לרכוש לחדר הכושר , היתרון הבולט ביותר בתכנון מוקדם הינו חיסכון בכסף !
בנושא הבידול העסקי בתחום הכושר ישנם סוגים שונים של שירותים בתחום שמתחילים מחדרי כושר גדולים מסורתיים שבדרך כלל מוחזקות ע"י רשתות גדולות כמו הומלספלייס / פרופיט / ספייס / אייקון ודומיהם וממשיך ברשתות דומות קטנות בעלי שנים שלושה סניפים , מועדוני קרוספיט שהפכו לטרנד עולמי מצליח , מועדוני נשים כמו פילאטיס יוגה ואחרים ועד לסטודיוס קטנים של עד 100 מטר. הבידול אינו מגיע מסוג העסק אלא מהיזם ואו המאמן עצמו שמביא עמו קהל לקוחות שמגיע במיוחד בשבילו ונהנה משירותיו , שמתאמן נהנה במקום האימון שלו ומקבל יחס תומך ומלטף , הוא לא יעזוב ואף ימליץ לאחרים . אז למדנו שלא כל כך משנה אם יש בסביבה הקרובה לסטודיו או מכון הכושר שלך מתחרים , חשוב מה אתם נותנים למתאמנים שלכם , ואף אגדיל ואומר שישנה נטישה ממכוני הכושר הגדולים והמסורתיים לטובת הסטודיוס הקטנים בעקבות שמות טובים של מאמנים ומאמנות.
שיווק זה הוא בערך כל עולמנו במאה ה 21 ועל כן ישנם חוקים ברורים שאומרים , אם אתה לא שם , אתה לא קיים ! מדובר על הרשתות החברתיות כמובן . אם אתה עסק צעיר בתחילת דרכו , סביר שתצטרך בהתחלה משרד שיווק וקידום שיחשוף אותך לקהל היעד אותו אתה רוצה שהתמקד באזור העסק שלך , ואם אתה עסק וותיק או מאמן וותיק שעבד במקומות אחרים וצבר קהל לקוחות בעודו שכיר , הדרך ההתחלתית כמובן תיהיה קלה יותר מבחינת שיווק שזה בעצם שיווק מהפה לאוזן שהוא בדרך כלל שיווק טוב יותר מבחינת אמון קהל הלקוחות ( אם כי בשני המקרים מומלץ ורצוי לבצע שיווק דיגטלי מקצועי יותר או פחות אבל יזום וקבוע בשביל הנוכחות ברשתות )